Adventi mesék.. – 33 nap

Már csak egy hét van hátra advent első vasárnapjáig..

me

Én azt gondolom, hogy bármennyire cukik a boltban kapható, csokival bélelt adventi naptárak, mégis egy leegyszerűsített megoldása annak, hogy éreztessük a következő generációval, hogy azon a huszonnégy napon át “valami készül itt”. A törekvés, hogy leegyszerűsítsük a világot, tegyük instanttá az élet örömeit, néhol eléggé felemásra sikerült. m
Ugyanakkor egyre többen találnak ki egyedi megvalósításokat, időt és fantáziát nem sajnálva, ami a valódi értékeket erősíti. Ilyen a műanyag pohárból készített hóember alak, ami nem kevés hozzávalót és időt kér.. Vagy az is, amikor valaki saját készítésű adventi naptárat készít és mesékkel tölti fel a reteszeket édesség helyett. Ma ilyen meséket szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.
Az egyik ilyen lehetőség a Napról napra óvoda blogon található; Adventi mesenaptár – 24 nap 24 mese címmel.

mes

 

Az Nlc karácsonyi fórumában sok lelkes karácsonyimádó talált egymásra. Többször blog is készült a csapat munkáiból. Az egyik ilyen oldalon, a Karácsonytól Karácsonyig-on találtok angyalkás mesét.

mese

 

És ami ezt az egész ötletet adta…
Az előbb említett Nlc fórum tagjai között találtam rá Démétérre. Kiváló stílusához éppúgy nem férhet kétség, mint karácsonyimádatához! Növekedő karácsonyi falucskája, -melyet minden évben újjáépít- adta az ihletet egy mese sorozathoz, amit jó szívvel ajánlok Nektek. A blog neve, ahol a mesét találjátok: Csengettyűváros meséi.

ejszakautas

ITT és MOST VÁROM A HOZZÁSZÓLÁST!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s