Készíts kéménybe szorult Mikulást! :) – 63 nap

Szóval itt van az a poszt, amibe tegnap belekezdtem, de nem volt türelmem befejezni..

Ma aztán kibontakozik a dumálókám….mármint írásban! Gyenge negyvenöt perc kellett ahhoz, hogy összeszedjem a gondolataimat és megkreáljam ezt a bejegyzést úgy, hogy a lehető legrészletesebb leírást tudjam átadni erről a  látványos dekorról:

kemenybe

Ha szerinted is cuki, akkor itt a leírás!

Amire szükséged van:

  • cserép
  • matt fehér, vanília és téglaszínű akril festék
  • gipsz
  • egy nagyobb (test) és egy  kisebb (cipők) hungarocelltojás
  • bordó (lábak) és fehér (prém a csizmán) zseníliadrót
  • fehér pompomok
  • bordó vagy vörös és fekete csillámpor
  • fogpiszkáló
  • tűzőhab
  • ragasztópisztoly

kemeny-vert

Először is fesd a vanília színre kent cserepet téglásra, például úgy mint a képen; a téglaszínű festékbe mártott szivacs segítségével. Egy-két púpos kanál gipszet keverj el fehér akrilfestékkel masszaszerűre és kend a cserép szélére.
Amíg a kéménnyé avanzsált cserép szárad, addig a zseníliadrótot göndörítsd meg, majd szórd be a beragasztózott nagyobb ‘tojást’ vastagabb oldalát piros csillámporral. A tűzőhabot mérd bele a cserébe, úgy hogy az biztosan tartsa majd a hungarocell ‘testet’, tehát inkább szoruljon meg a cserépben!
A kisebb tojást vágd ketté (ha van a hobbiboltban felezett az a legjobb) és azt a fekete csillámban forgasd meg alaposan. Száradás után a vörös tojás kisebb részébe, vagyis a ‘csúcsába’ szúrd bele félig a fogpiszkálót, majd a kimaradt részt szúrd bele a tűzőhabba! (szerintem érdemes egyenesre vágni a tojás forma csúcsának felső harmadát, így jobban támaszkodik a tűzőhabra.)

p547522-03-x

 

Ezután zseníliadrótot egyenként ragasztózd be és szúrd az egyik, majd a másik felezett, fekete ‘tojás’ domború részébe; ez lesz a láb és a csizma. A fehér zseníliadróttal alakítsd ki a csizma prémjét.. Az a legjobb, ha először fogpiszkálóval pici lyukat szúrsz a hungarocellbe, hogy ne deformálódjon el a zseníliadrót! Tégy így a nagyobbik ‘tojással’ vagyis a testtel (esetleg popóval🙂 ) is és ragaszd fel a lábakat, majd szorítsd a Mikulást a kéménybe és díszítsd a pompomokkal vagy ahogy jól esik!

Remélem tetszik ez az ötlet, szerintem imádnivaló és vidám egyben! És ajtó mellett, ablakban, kint-bent egyaránt megállja a helyét!

ITT és MOST VÁROM A HOZZÁSZÓLÁST!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s