Csokoládés mogyorókrém avagy házi nutella

Először is, ez nem lesz teljesen olyan, mint a Nutella. A mogyoró ici-pici szemcsékben érezhető lesz a kész krémben. Ettől is házi!🙂
A végeredmény nagyban függ az aprító teljesítményétől, hisz minél nagyobb teljesítményű, annál jobb, azonban készülhet turmixban is, de a mogyoró darálásánál érdemes vigyázni, nehogy leégjen a motor! Inkább állítsd le többször a gépet.
Drága, drága, de csak a törökmogyoró jó hozzá! S a minőségi csokit is szánd rá, sok múlik rajta ízben és összetevőkben is.
Hűtőben extra kemény lesz, inkább kamrában a helye. Nem tudni meddig áll el….. Egy biztos.
Tűnékeny!😀

Jöjjön hát a Csokoládés mogyorókrém:

anuti

  • 20 dkg sótlan törökmogyoró
  • 20 dkg tejcsoki
  • 20 dkg étcsoki
  • 3 evőkanál holland kakaó
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 rúd vanília

A csokikat gőz felett megolvasztom. Közben a mogyorót tepsibe öntöm és 8-10 percre a 180 fokos sütőbe teszem. Amikor már feketedni kezd a héja kiveszem, konyharuhára öntöm és letakarva átdörzsölöm. Így szabadítom meg a barna héjtól. Krémesre darálom, az aprítóba öntöm, hozzáadom a kakaót, az olajat és a vanília kikapart belsejét és indul a 3-4 perces keringő. Hozzáadom az olvasztott csokit és még 4-5 percig krémesítem.  Üvegekbe töltöm és hagyom kihűlni. Kb. fél liternyi mogyoróvaj lesz ebből az adagból.

ITT és MOST VÁROM A HOZZÁSZÓLÁST!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s