Készül már a szaloncukor..

Október végére már a boltokban lesz az idei kínálat.

szalon2Először a zseléssel kezdik a gyártást, mert az tovább eltartható. Én továbbra sem találom a helyem szaloncukor ügyben. Egész pontosan azóta, hogy legnagyobb bánatomra a Stollwerck kivonult kis hazánkból és vitte magával az utolsó finom, elfogadható árú szaloncukikat is.😦😦
Ami azután jött ugyanolyan csomagolásban egy másik gyártó kezei közül az egy nagy rakás…szégyen! És még sok ilyen van. Tényleg jobb volt ez régen, amikor beleharaptál valamibe és az FINOM volt. Igen, volt ilyen is.
Sok helyen olvastam, hogy a gyártók titkos receptek alapján készítik a szaloncukrot.. Ez rettentő izgalmasan hangzik, elsőre. Ám ez az én olvasatomban annyit tesz, hogy jobb ha nem tudjuk, mennyi aroma, transzzsír és egyéb ‘töltőanyag’ van benne…

Zseles

szaloncuki

Persze akad még finom szaloncukor, mint például a Stühmer, de a 3-4990 forintos kilónkénti ár jelentősen csökkenti az egyébként határtalan csokiimádatomat.
Idén ismét készítek pár tálcányit(az új recepteket elétek tárom), de zseléset keresni fogok a boltokban. Ha valakinek lesz infója FINOM szalonczukkedliről és emlékezni fog erre a monológra, akkor kérem szépen, szóljon! Nos, igen szalonczukkedlinek hívta Jókai, ami a német salonzuckerl szóból származik. A valójában francia találmányt mára már csak mi magyarok fogyasztjuk, ebben bizton világelsők vagyunk!🙂

ITT és MOST VÁROM A HOZZÁSZÓLÁST!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s