Adventi kalendáriumocskák

Ma több karácsonyi oldalon is körbenéztem ihletgyűjtés gyanánt..

Éppen Huncutka blogján barangoltam, amikor meglátva az Adventi naptárakat kedvet kaptam körbenézni a nagyvilágban. Összeszedtem pár ötletet, remélem valaki(k) kedvet kap(nak) némelyik elkészítéséhez!:)

Az adventi naptárat csakúgy mint az adventi koszorút a várakozás örömteli mivolta hívta életre. Előbbi a 15.században került be a köztudatba, amikor is egy festő – karácsony közeledtével – néhány kiváltságos családnak képeket készített, melyen például Mária volt látható a Kisdeddel és egy fával melynek ágain huszonnégy A betű ékeskedett ( A, mint Ave Maria). Nos, ebből lett mára az általunk jól ismert kis meglepikkel teli 24 ablakos adventi naptár… Kreatív elméknek és ügyes kezeknek köszönhetően mára többféle színben méretben és formában okoz örömet a gyerkőcöknek. Nem is annyira a csokival megtömött papíros-műanyagos kiadására gondolok, inkább a fa vagy filc alapanyagúra vagy a saját készítésűre. Ezen a ponton csak úgy záporoznak az ötletek, hisz a csomagolópapírtól kezdve a műanyagpoháron át egészen a bébizokniig szinte mindent fel lehet használni és tényleg csak a fantáziánk szabhatna határt…de miért is szabna?!:D

Mese, mese, meskete…

Ez a két naptár leginkább azoknak kínál jó ötletet, akik akármilyen okból is kifolyólag nem édességet szeretnének a gyerekeknek adni. A számozott, díszített lapocskák közé elfér egy-egy történet, vers, dal vagy mese. Íme egy ötlet azon felnőtteknek, akik az ünnep elanyagiasodásán keseregnek! Itt csak rajtunk múlik, hogy a lapok közt megbúvó történetek mennyire adják át a gyerekeknek az advent varázsát, a várakozás örömét.

A megunhatatlan filc

A filc jól megmunkálható egyszerű és tényleg…nagyszerű! Jól áll neki a gomb, a szalag, a  díszöltés, sőt még a csipesz is!:) A tölcsérekben elférnek a kisebb-nagyobb meglepetések, már csak a megfelelő helyet kell megtalálni. Ezt elősegítvén, nem fontos egy sorban lógniuk, lehet két-három is egymás alatt, vagy ha a csipesz helyett mással rögzítenénk a zsinórhoz, akkor akár függőlegesen is elhelyezhetőek például egy ajtó két oldalán.:)

 Az öltésekkel és gombokkal díszített kicsiny táskácskák skandináv jellege megkérdőjelezhetetlen! A háromszor nyolcas bontásban felfüggesztett apró tasakok megtöltés után lezárva, -vagyis begombolva!- maradnak a zsinóron. A kis táskák elkészítése időigényes, így nem árt időben elkezdeni.

 

Dobozok minden mennyiségben

Ez a kalendárium ízig-vérig saját készítést “követel”. Esetleg a kép helyére egy kedvenc állat vagy a Mikulás poszterét képzeljük el. A dupla csomagolás elrejti a meglepetéseket a kíváncsi kezek és tekintetek elől!

A fenyőgrilandon tétlenkedő dobozok könnyen megvalósíthatóak, még akkor is ha minden dobozt magunk vonunk be csomagolópapírral. Gyufás, gyógyszeres, parfümös dobozok is megfelelnek az koszorúszerű adventi naptárnak. A mikulásvirág díszeket én matricafestékkel készíteném el, középre pár szem sárga gyöngyöt szórva.

 

ITT és MOST VÁROM A HOZZÁSZÓLÁST!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s